top of page

Shooten in de provincie Utrecht

Utrecht kent veel mooie plekjes om op de foto te gaan of om anderen op de foto te zetten. Tijdens de hoogtijdagen van Covid-19 hebben wij onwijs veel gewandeld met Sep (die toen nog geen jaar oud was). Tijdens deze wandelingen zag ik de potentie van de Utrechtse Heuvelrug. Want weet je, ondanks dat ik de Soesterduinen erg mooi vind, zijn er nog zoveel andere mooie plekken. Mocht je nog wat inspiratie nodig hebben (of zoek je gewoon nog mooie plekken om te wandelen?), neem dit lijstje er dan even bij!


Landgoed Heidestein

Landgoed Heidestein is onwijs divers. Je hebt er aan de ene kant een mooie open vlakte met heide en water (let op, je mag niet bij het water komen) en aan de andere zijde heb je een mooi bos en vijver. Daarnaast vind je er mooie uitzicht punten, bruggen en tunneltjes.


Honswijkerplas, Tull en 't Waal

Een van mijn favoriete plekjes met kinderen want, piratenschip. Daarnaast heeft het een mooie afwisseling van water, zand, en wat groen. Het is er niet groot, maar in het voorjaar gaat de zon er prachtig onder aan de waterkant.


Soesterduinen

Ik denk voor bijna elke fotograaf dé plek om te fotograferen. Het heeft dan ook alles, van heide en bos tot mooi licht zand. Het is prachtig overdag, maar ook de zonsondergang is mooi te vangen daar. Ik kom er in ieder geval erg graag en niet alleen als fotograaf, maar ook met mijn eigen jongens.


Vliegbasis Soest

Dit is echt een stoere plek om te fotograferen. Ik heb zelf nog zoveel ideeën voor shoots hier, maar het is er jammer genoeg nooit van gekomen. Ik denk dat dit tijdens golden hour echt heel tof is. Mocht je er nu gewoon willen gaan wandelen, de landingsbaan is vrij toegankelijk, maar voor het militair museum moet je wel betalen. Een eindje verderop vind je ook nog Soesterdal, waar je lekker koffie kan drinken (of kan borrelen) terwijl de kindjes in de zandbak spelen.


't Treekerpunt

Een mooie plek in het voorjaar én in het najaar. Zeker wanneer de heide mooi in bloei staat. Een plek met een speciale herinnering voor mij aangezien wij hier de aankondiging van ons tweede kindje maakten en 8 maanden later terugkwamen mét Seps kleine broertje Faas.


De Westerheide

Een mooi stukje landschap in de buurt van Hilversum. Het kan hier in de zomer wel erg druk zijn met mountainbikers, wandelaars en... Koeien!


Het verdronken bos

Zoek je iets heel anders. Geen heide of zand, maar water en pluimen dan is het verdronken bos iets voor jou. Ik raad het af met kleine kindjes, tenzij je ze heel goed in de gaten kan houden! Het is namelijk niet meer dan een houten vlonderpad over water.Nou dit is het voor nu, mijn vaste locaties om te fotograferen. Mochten er nog nieuwe bijkomen, zal ik hier een nieuwe post voor maken. Voor nu, doe er je voordeel mee!


Liefs

Merlin

Comments


bottom of page